Ik ga op vakantie en neem mee …

Home / Algemeen / Ik ga op vakantie en neem mee …
In Algemeen

MEDISCHE HULP-APP: DE HUISARTS IN JE KOFFER

Geen ingewikkeld gesprek met die Franse of Spaanse arts, maar gewoon even op je telefoon kijken of je een ontstoken oog, zonnesteek of kwallenbeet hebt. Steeds meer Nederlanders maken op vakantie gebruik van een medische hulp-app.

Ongeveer 1 op de 5 Nederlanders wordt ziek op vakantie of heeft last van een kwaaltje. En via apps als bijvoorbeeld De Vakantiedokter kun je snel overleggen met een medisch expert uit Nederland. Gemiddeld helpt De Vakantiedokter 75 vakantiegangers per dag.

‘Je ne comprends pas’ 
Volgens Walter de Reus van De Vakantiedokter is vooral de taalbarrière een reden om niet naar een buitenlandse dokter te stappen. “Met de app heb je dat probleem niet. Je stelt een vraag, stuurt eventueel een foto mee en krijgt binnen een uur advies. Zo kom je er snel achter of het om een onschuldige muggenbeet of een gevaarlijke teek gaat en weet je wat je moet doen wanneer je gebeten bent door een kwal.”

Nog 3 handige medische apps:

1. Moet ik naar de dokter?
Deze medisch hulp-app schotelt je net als een echte dokter een aantal vragen voor en bepaalt aan de hand van de antwoorden of het verstandig is om even langs te dokter te gaan. Vorig jaar won de Moet ik naar de dokter?de Health App Award.

2. Hulp op zak
De K is van… keelpijn. Hulp op zak is een medisch woordenboek in je iPhone waarmee je snel kunt uitzoeken wat te doen bij een bepaalde kwaal. Fijn: de app bevat ook de nodige tools om snel in contact te komen met hulpverleners.

3. EHBO Rode Kruis
De beste app bij het verlenen van eerste hulp. Wat moet je doen bij een wespensteek? Of bij een verkeersongeluk? In deze EHBO-app wordt het stapsgewijs uitgelegd met daarbij handige plaatjes.

Bron: Elselien van Dieren Libelle.nl / Nu.nl  

Recent Posts