Een dikke portefeuille in je achterzak, kan rugpijn veroorzaken.

Home / Algemeen / Een dikke portefeuille in je achterzak, kan rugpijn veroorzaken.
In Algemeen
Een portefeuille in je achterzak opbergen, blijkt niet alleen schadelijk voor je broek, maar ook voor het lichaam. Nieuw wetenschappelijk onderzoek bewijst dat te veel zitten met een dikke portefeuille in je achterzak, rugpijn kan veroorzaken.

Stuart McGill, een Canadese professor aan de Universiteit van Waterloo die zich gespecialiseerd heeft in de biomechanica van de wervelkolom, heeft ontdekt dat de reden dat steeds meer mannen rugpijn krijgen, simpelweg de portefeuille in hun achterzak is. Een achterzak mag dan handig zijn om alles in weg te stoppen, de verdikking onder je kont maakt ook dat je wervelkolom niet langer recht is.

‘Door op je portefeuille te gaan zitten, kantelt je bekken naar één kant’, legt McGill, ook wel ‘Dokter Ruggegraat’ genoemd, uit. ‘Dat maakt dat er meer druk komt op de ene kant van je wervelkolom. In plaats van rechtop te zitten, maak je eigenlijk een kommetje van je onderrug.’

Je portefeuille verbannen naar je broekzakken vooraan heeft overigens geen zin. Daar kan een verdikking tussen je dij en je torso eveneens tot pijn leiden. De enige optie? Je portefeuille tijdens bureauwerk of tijdens het autorijden uit je broek halen.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20160706_02373453

 

 

Recommended Posts